Na
grillu można położyć wszystko, no prawie wszystko: różne mięsa,
drób,
ryby,
sery,
warzywa,
owoce,
grzyby.
Polecam
wątróbkę drobiową z grilla.
Aby
chronić jej delikatną strukturę i aby jej nie wysuszyć proponuję
zawinąć ją w boczek.
Jeden
ładny, cienki plaster boczku wędzonego, na jeden kawałek wątróbki.
- wątróbka drobiowa,
- plastry boczku wędzonego (jeden na kawałek wątróbki),
- miód (może być wielokwiatowy),
- musztarda francuska,
Miód
wymieszać z musztardą – mamy otrzymać dość gęstą i smaczną
pastę – mniej więcej 1 łyżka miodu i 1 łyżeczka musztardy.
Plasterek
boczku posmarować pastą, ułożyć na nim wątróbkę i zawinąć
go wokół wątróbki. Jeżeli będziemy mieli cienkie i odpowiedniej
długości plasterki boczku, to obędziemy się bez wykałaczek.
Wątróbkę
ułożyć na tacce i grillować, co jakiś czas obracając.
Grillowałam na grillu COBB,
użyłam ruszt aluminiowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz