- 300 g zielonych zmiksowanych zielonych szparagów,
- 300 g mąki,
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 100 ml mleka,
- 100 ml oleju rzepakowego,
- 20 ml śmietany 30%,
- 3 jajka,
- 1 łyżeczka soli,
- 1 łyżeczka cukru,
-
2-3
zielone szparagi
Mąkę
wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. W drugiej misce
szparagi wymieszać z olejem, mlekiem, śmietaną, jajkami. Połączyć
mąkę ze szparagami, wymieszać.
3
szparagi obrać, ugotować we wrzącej osolonej i ocukrzonej wodzie.
Gotować 3 minuty od zagotowania. Ostudzić, pokroić w plasterki
grubości około 1 cm.
Do
foremek na muffinki, włożyć trochę ciasta, położyć kawałek
szparaga i przykryć ciastem.
Piec
25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Jeść
na zimno.
zastawa z
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz