środa, 8 stycznia 2020

Naleśniki zapiekane z mozzarellą i pomidorami


Zapiekane naleśniki z mozzarellą i pomidorami, możemy je przyrządzić ze zwykłych naleśników, lub dla odmiany z zielonych.

  • 4 naleśniki,
  • 2 kulki mozzarelli (każda po 120g),
  • 2 pomidory,

Pomidory obrać ze skórki – pomidory sparzyć wrzącą wodą i zdjąć skórkę.
Pomidory pokroić w kostkę, pozbywając się pestek.

Mozzarellę pokroić w kostkę.


Naleśnika rozłożyć, ułożyć na nim trochę mozzarelli i pomidorów. Zwinąć w rulon.
Na wierzchu ułożyć trochę mozzarelli.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10 minut.



Na talerzu posypać pozostałymi pomidorami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz