W
niedzielę w wielu polskich domach podawany jest rosół. Gotowany
jest na różnych mięsach i na kurczaku.
Rosół
zjedzony i odwieczny problem co zrobić z mięsem, z kurczakiem z
rosołu.
Najprostszym
rozwiązaniem są pierogi, ale ile można je jeść ?
Można
zrobić pasztet, pasztet
z makaronem włoskim, pasztet
bez pieczenia z kurczaka, kurczaka
w galaretce, polskie
risotto …
Świetnym
rozwiązaniem są również kotlety panierowane z kurczaka z rosołu.
- Kurczak z rosołu,
- mąka do oprószenia,
- jajka,
- bułka tarta,
- tłuszcz do smażenia (smalec, masło)
kurczaka
obrać z kości. Podzielić na kawałki – kurczaka rozdzielać
wzdłuż włókien na spore kawałki (takie na kotlety).
Mięso
oprószyć mąką, zanurzyć
w rozmąconym jajku a następnie w bułce tartej.
Panierkę przycisnąć dłonią i odłożyć kotlety na mniej więcej ½ godziny.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Mięso jest gotowane, więc nie trzeba go długo smażyć.
Panierkę przycisnąć dłonią i odłożyć kotlety na mniej więcej ½ godziny.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Mięso jest gotowane, więc nie trzeba go długo smażyć.
zastawa z
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz