Jajecznica,
kto jej nie jadł chociaż raz? Jedni ją bardziej lubią, inni
mniej.
Każdy
robi ją po swojemu.
Ja
lubię jajecznicę na dużej ilości masła.
Na
rozgrzane masło wbijam jajka, następnie mieszam tylko białka. Gdy
białka są prawie ścięte, bełtam żółtka.
Trzymam
na ogniu jeszcze tylko chwilę, nie lubię przesmażonej jajecznicy,
takiej za suchej.
Solę
dopiero na talerzu.
Można
jajecznicą smażyć na boczku, z cebulą, z pomidorami... polecam
jajecznicę z avocado.
- Masło,
- 4 jajka,
- awokado,
- sól
- sok z cytryny,
Avocado
przekroić wzdłuż na pół.
Wyjąć
łyżką ze skórki.
Pokroić
kostkę.
Skropić
sokiem z cytryny.
Na
patelni rozgrzać masło, wlać rozbite jajka. Usmażyć jajecznicę,
pod koniec dodać awokado, wymieszać.
Nie
smażyć dalej.
Posolić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz