Lekka,
pyszna sałatka z avocado z grejpfrutem.
- 1 avocado, najlepiej Hass,
- 1 grejpfrut czerwony,
- garść orzechów laskowych,
- ocet balsamiczny,
- sok z 1/2 cytryny,
Avocado
przekroić wzdłuż na pół.
Wyjąć
pestkę.
Wyjąć
łyżką ze skórki.
Pokroić
wzdłuż w plasterki.
Skropić
sokiem z cytryny.
Grejpfruta
obrać.
Wyciąć
„filety” - cząstki miąższu bez skórki (albedo).
Wymieszać
cząstki grejpfruta z plasterkami avocado.
Posypać
prażonymi (15 minut w 180 stopniach) posiekanymi orzechami laskowymi.
Skropić
octem balsamicznym (można pominąć).
Posypałam
listkami trybuli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz