środa, 27 maja 2020

Sałatka z avocado z grejpfrutem




Lekka, pyszna sałatka z avocado z grejpfrutem.

  • 1 avocado, najlepiej Hass,
  • 1 grejpfrut czerwony,
  • garść orzechów laskowych,
  • ocet balsamiczny,
  • sok z 1/2 cytryny,

Avocado przekroić wzdłuż na pół.


Wyjąć pestkę.
Wyjąć łyżką ze skórki.
Pokroić wzdłuż w plasterki.
Skropić sokiem z cytryny.
Grejpfruta obrać.


Wyciąć „filety” - cząstki miąższu bez skórki (albedo).
Wymieszać cząstki grejpfruta z plasterkami avocado.
Posypać prażonymi (15 minut w 180 stopniach) posiekanymi orzechami laskowymi.


Skropić octem balsamicznym (można pominąć).


Posypałam listkami trybuli.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz