Lekka,
wiosenna sałatka z zielonych szparagów.
- 0,5 kg zielonych lub fioletowych szparagów,
- 1 łyżka posiekanych listków mięty,
- 2 garście płatków migdałów,
- sok z limonki,
- szczypta cukru,
- sól,
- oliwa*,
Odłamać
końcówki szparagów.
Szparagi
zetrzeć na tarce o grubych otworach.
Wymieszać
szparagi z miętą.
Posypać migdałami.
Posypać migdałami.
**W
przepisie użyta została oliwa, jeżeli ktoś nie lubi może dodać
olej, oczywiście najlepiej tłoczony na zimno.
Ja
polecam oliwę extra virgen Oleoestepa Estepa Virgen, która jest
tłoczona ze wszystkich odmian oliwek rosnących w regionie Estepa.
Dziekuje za ten przepis bo dzięki Wam od roku jem szparagi . Ta sałatkę musiałam lekko zmodyfikować , zamiast migdałów dałam słonecznik . Uczulenia ,nie pozwala mi jeść migdałów . Jeszcze raz dzięki za fajny przepis
OdpowiedzUsuńto my bardzo dziękujemy :) miło słyszeć takie słowa :) słonecznik też super :) serdecznie pozdrawiamy :)
Usuń