Mango
z grilla w limonkowo - imbirowym sosie, z dodatkiem lodów, na
przykład waniliowych będzie idealnym deserem na letnie wieczory.
Imbir
obrać, pokroić w plasterki.
Sok
z limonki wlać do garnuszka, wsypać cukier, dodać imbir i chilli.
Gotować,
aż sos zacznie się pienić.
Odstawić
do ostudzenia.
Mango
obrać:
Włożyć
łyżkę, stroną wklęsłą do pestki i oddzielić ją od miąższu,
Mango
posmarować sosem.
Grillować
z obu stron po kilka minut.
Podawać
z lodami, u mnie lody waniliowe.
- 1 mango,
- 300 ml soku z limonki,
- 12 - 15 g imbiru,
- 10 łyżek cukru trzcinowego,
- 4 - 6 plasterków chilli,
zastawa z
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz