Bezy
owocowe, bezy z owocami liofilizowanymi lub suszonymi. Te
bezy nie mogą się nie udać, są bardzo łatwe w przygotowaniu i …
i zawsze się udają. A owoce liofilizowane nadają im smak i kolor,
bez sztucznych barwników i aromatów.
- 110 g białek – 3 białka,
- 137 g cukru,
- 110 g cukru pudru,
- 18 -20 g sproszkowanych owoców liofilizowanych (ja użyłam po 5 g różnych owoców: ananasów, truskawek, czarnych porzeczek, mandarynek),
- 30 ml soku z cytryny,
Białka
ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać, aż
otrzymamy sztywną, gęstą, lśniącą pianę.
Dodać
cukier puder i wymieszać dokładnie (łyżką lub szpatułką).
Masę
bezową przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na blachę
wyłożoną papierem do pieczenia.
Wstawić
do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i piec, w zależności od ich
wielkości, około 1 – 1,5 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz