piątek, 14 sierpnia 2020

Pasta jajeczna z cukinią




Pasta jajeczna z cukinią i białym serem.

  • 6 jajek ugotowanych na twardo,
  • 250 g sera białego półtłustego,
  • 1 nieduża cukinia – około 200g,
  • pęczek szczypiorku lub garść solanki,
  • 1 ząbek czosnku,
  • kilka plasterków ostrej papryczki,
  • sól,
  • pieprz świeżo zmielony,


Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Wymieszać z łyżeczką soli i odstawić na 15 minut.
Jajka rozgnieść.
Dodać do nich pokruszony ser, odciśniętą cukinię i posiekany szczypiorek lub agretti.
Dodać rozgnieciony ząbek czosnku.
Dokładnie wymieszać.
Doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i posiekaną ostrą papryczką.
Odstawić w chłodne miejsce na godzinę.



zastawa z 



2 komentarze:

  1. Świetne połączenie, tak jeszcze nie robiłam :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dzięki :) tak własnie mnie naszło na takie połączenie :)

      Usuń