Pasta
jajeczna z cukinią i białym serem.
- 6 jajek ugotowanych na twardo,
- 250 g sera białego półtłustego,
- 1 nieduża cukinia – około 200g,
- pęczek szczypiorku lub garść solanki,
- 1 ząbek czosnku,
- kilka plasterków ostrej papryczki,
- sól,
- pieprz świeżo zmielony,
Cukinię
umyć, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Wymieszać
z łyżeczką soli i odstawić na 15 minut.
Jajka
rozgnieść.
Dodać
do nich pokruszony ser, odciśniętą cukinię i posiekany
szczypiorek lub agretti.
Dodać
rozgnieciony ząbek czosnku.
Dokładnie
wymieszać.
Doprawić
do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i posiekaną ostrą
papryczką.
Odstawić
w chłodne miejsce na godzinę.
zastawa z
Świetne połączenie, tak jeszcze nie robiłam :-)
OdpowiedzUsuńdzięki :) tak własnie mnie naszło na takie połączenie :)
Usuń