Masło z czosnkiem niedźwiedzim pięknie zielone, pysznie i pachnące. Idealne do jajecznicy, jajek sadzonych, grzanek, do mięsa grillowanego, smażonego...
Teraz w sezonie możemy korzystać z niego do woli, ale jesienią czy zimą też możemy mieć pyszne masło z czosnku niedźwiedziego. Wystarczy gotowe masło schować do zamrażarki.
60 - 100 g świeżych liści czosnku niedźwiedziego,
200 g miękkiego masła,
sól,
Oczyszczone, umyte i osuszone liście czosnku niedźwiedziego drobno posiekać.
Miękkie masło rozetrzeć w misce, dodać do niego czosnek niedźwiedzi i sól 1/2 – 1 łyżeczka od herbaty (sól dodajemy do smaku).
Dokładnie wymieszać.
Masło przełożyć do miseczki.
Aby zamrozić należy lekko je schłodzić, a następnie ułożyć na folii spożywczej
i zawinąć.
Można zamrozić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz