Naleśniki toffi z kremem z serka mascarpone i z owocami.
Naleśniki:
500 ml mleka,
140 g mąki pszennej,
60 g skrobi kukurydzianej,
1 paczka budyniu toffi,
3 jajka,
szczypta soli,
40 - 60 g cukru pudru,
6 g proszku do pieczenia,
tłuszcz do smażenia (skórka słoniny, olej)
krem:
500 g serka mascarpone,
200 ml mleka skondensowanego słodzonego,
owoce lekko kwaskowe (u mnie marakuja)
Do miski wlać mleko i mieszając dodać mąkę i proszek budyniowy.
Dokładnie wymieszać, aby nie było żadnych grudek.
Następnie ciągle mieszając dodać żółtka, sól, cukier i proszek do pieczenia.
Białka ubić na sztywną pianę.
Dodać białka do ciasta i delikatnie, ale dokładnie wymieszać.
Smażyć naleśniki.
Serek mascarpone ubić z mlekiem skondensowanym.
Na naleśniku układać krem, złożyć naleśnika i na wierzchu ułożyć owoce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz