Jajka faszerowane szynką.
Jajka ugotować na twardo – włożyć jajka do garnka z zimną wodą i gotować 8 minut od zagotowania. Ugotowane wyjąć z garnka i przelać zimną wodą.
Jajka obrać ze skorupki, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka.
Dymkę pokroić w kostkę i sparzyć wrzącą wodą.
Szynkę, żółtka i dymkę zemleć.
Wymieszać z majonezem.
Dodać groszek, wymieszać.
Doprawić do smaku solą.
Miejsca po żółtkach wypełnić musem z szynki.
Nakładać farsz na białka, nadając połówkom kształt całego jajka.
Posmarować jajka niewielką ilością majonezu.
5 jajek,
100 g szynki konserwowej,
1,5 łyżki majonezu,
1 dymka, lub mała cebulka,
2 łyżki groszku konserwowego,
sól,
majonez do dekoracji,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz